Be in charge

Gemakkelijk en slim je energie managen met ons EMS

Het Energie Management Systeem (EMS) is onze slimme aansturing en monitoring voor jouw thuisbatterij. En zorgt ervoor dat deze optimaal functioneert en rendeert binnen jouw specifieke situatie.

Hoe werkt dat?

Ons EMS weet precies wat jouw grootverbruikers in huis nodig hebben aan energie. En wat je vandaag (en zelfs morgen) gaat opwekken en/of extra moet inkopen via het net. Ons EMS kan praten met alle merken omvormers van zonnepanelen.

Produceren de zonnepanelen meer dan jij gebruikt op dat moment in huis dan zorgt het EMS ervoor dat de thuisbatterij opgeladen wordt. Wanneer de zonnepanelen niet voldoende produceren om het verbruik in de woning af te dekken, dan koopt het EMS op het goedkoopste moment van de dag aan de hand van een dynamische tarieven energie extra voor je in.

Dit is het enige onafhankelijke EMS op de Nederlandse markt! Je bent hiermee vrij en onafhankelijk in de keuze van jouw energieleverancier.

 

Monitoring & Optimalisatie

Elke batterij is slim van zichzelf en laadt zichzelf op als je zonnepanelen een energieoverschot hebben. Als je batterij vol is en je hebt energie nodig, zal hij deze eerst uit de batterij halen (als je zonnepanelen niet meer leveren) en daarna pas uit het net.
Het grootste verschil bij ons EMS is dat het EMS meer externe factoren meeneemt in zijn beslissingen. Op deze manier is het EMS in staat maximaal rendement uit de batterij te halen en beter in te spelen op verwachte wijzigingen in de energiemarkt.

Onze aansturing optimaliseert jouw energieverbruik door het af te stemmen op de beschikbaarheid van jouw zonnepanelen in combinatie met de weersverwachting en de dynamische tarieven van jouw energieleverancier.

In onderstaand schema kun je zien hoe ons EMS het slimme brein vormt van het managen van jouw energie. Zodat jouw opgeslagen zonne-energie optimaal ingezet kan worden.

Portaal & App

Ons overkoepelende portaal biedt je een complete oplossing voor het beheer van al jouw energietechnieken. Dit is uiteraard ook beschikbaar als een handige alles in één app. Je kunt al je andere energie apps dus verwijderen van je telefoon. Hierdoor heb jij voortaan altijd en overal inzicht in jouw energieverbruik en kun je efficiënt energiebeheer realiseren.

Energiemanagers. Omdat stroom in jouw voordeel moet stromen.


Klik en Be in charge.

085-5006500

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00-20:00 en op zaterdag van 10.00-17:00.